Logo
  • Nieuws
  • 11 juli 2018
  • Bron: Logitech

Thuiswerken om collega's te ontwijken?

Twintig procent van de werkende Nederlanders werkt wel eens thuis om collega’s te ontwijken. Van de alleenwonenden werkt zelfs ruim een kwart thuis om (bepaalde) collega’s niet onder ogen te hoeven komen.

Beeld Thuiswerken om collega's te ontwijken?

Dit blijkt uit onderzoek van Logitech onder 1039 Nederlanders die minstens 32 uur per week in loondienst werken. In totaal geeft 55,6 procent van alle respondenten aan wel eens thuis te werken. Onder hoogopgeleiden is dit ruim 75 procent en van de laagopgeleiden werkt slechts 29 procent weleens thuis. Wel vindt een groot deel van deze thuiswerkers dat ze zelf minder verantwoordelijkheid nemen en minder teamspirit tonen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 35,5 procent van de vrouwen en 47,6 van de mannen op kantoor werken achterhaald vindt vanwege de digitale mogelijkheden. Thuiswerken is productiever, vindt 59 procent van de werknemers. Daarentegen denkt 72,1 procent dat thuiswerkers belangrijke input en inspiratie missen. Iets wat 69 procent van hen die weleens thuiswerken ook zo ervaart. Voor 51 procent van de ondervraagden heeft de werkgever regelingen getroffen om thuiswerken mogelijk te maken. Voor een kwart van de Nederlanders die hebben aangegeven wel eens thuis te werken heeft de werkgever niets geregeld.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform