Logo
  • Nieuws
  • 6 juli 2018
  • Bron: Booking.com

Nieuwe campus Booking.com moet gastvrije en duurzame werkomgeving worden

Op het Oosterdokseiland in Amsterdam is gestart met de bouw van de nieuwe campus van Booking.com. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren, waar duurzaamheid een centrale rol speelt, en tegelijkertijd een architectonisch middelpunt te creëren dat toegankelijk is voor een breder publiek.

Beeld Nieuwe campus Booking.com moet gastvrije en duurzame werkomgeving worden

Naast een nieuwe kantoorruimte voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd, biedt het project van 72.500m² ook multifunctionele faciliteiten die beschikbaar zijn voor een breder publiek. Het project moet in 2021 afgerond zijn.

Om een idee te krijgen van de omvang van het project: de 1.200 betonnen pilaren die dienen als fundering van het gebouw hebben een totale lengte van 20 km, gelijk aan de afstand tussen Amsterdam en Haarlem. De hoeveelheid staal die wordt gebruikt voor de bouw van de campus staat gelijk aan een halve Eiffeltoren. Er wordt verwacht dat er in totaal 2,3 miljoen manuren zullen worden besteed aan de constructie van het project, met een gemiddelde van 200 mensen die drie jaar lang dagelijks aanwezig zullen zijn en ongeveer 450 mensen tijdens de piekperiodes.

Toonaangevende technologiebedrijven

Het Oosterdokseiland biedt een levendige mix van woon-, werk-, studie-, recreatie- en amusementsmogelijkheden voor zowel bewoners als bezoekers. Verschillende toonaangevende technologiebedrijven hebben zich de afgelopen jaren in het gebied gevestigd. Dit geldt ook voor verschillende openbare voorzieningen, een hotel en diverse restaurants.

Bekijk onderstaande teaser video over de eerste fase van de bouw van het project:

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform