Logo
  • Nieuws
  • 11 januari 2018
  • Bron: Computable

Medewerkers Microsoft moeten zelf op zoek naar werkplek

In verband met een grondige verbouwing kunnen de medewerkers van Microsoft Nederland de komende twee maanden niet werken in het Nederlandse hoofdkantoor op Schiphol. Ze moeten daarom op zoek naar een andere werkplek, bijvoorbeeld thuis of bij klanten. En dan is het nog maar afwachten of er na de verbouwing nog plek is...

Beeld Medewerkers Microsoft moeten zelf op zoek naar werkplek

Na de verbouwing van The Outlook, zoals het Microsoft-hoofdkantoor heet, zijn de ruimtes zo verdeeld en ontworpen dat gebouwgebruikers er hun dag optimaal kunnen besteden. Er komen concentratieruimtes, ontspanningsruimtes, ruimtes voor telecommunicatie, ontmoetingsplekken en flexplekken. Microsoft maakt gebruik van cloud-technologie om alle data te koppelen en analyseren, zodat die gebruikt kan worden om de beste user experience te bieden; door de accurate indoor positionering kan een scala van location based services geboden worden. Hierdoor functioneert het gebouw als een personal assistent voor de medewerkers en bezoekers. Dat moet leiden tot meer tevreden medewerkers, een hogere productiviteit, minder energiegebruik, minder afval en een verbetering van het welzijn.

Ook is een samenwerking aangekondigd tussen Microsoft, vastgoedbeheerder Schiphol Real Estate en werkplekverhuuder Spaces. Spaces gaat drie verdiepingen van het pand huren en op die 3600 m2 vloeroppervlakte wordt 2500 m2 ingeruimd voor kantoorruimte die direct aansluit op de werkplekken van Microsoft. Op de overige elfhonderd vierkante meter komt een business club met designmeubilair, vergaderruimtes, receptie en luxe koffiebar. Het is niet duidelijk in hoeverre die plekken ten koste gaan van de ruimte die eerder werd gebruikt voor de werkplekken van Microsoft-personeel.

Producttips