Logo
  • Nieuws
  • 12 augustus 2017
  • Bron: Coalesse

Hybride kantoor trekt jong talent aan

De jongste generatie werkzoekenden kijkt bij de keuze voor een werkgever vooral naar de organisatiecultuur, de mate van vrijheid én de werkomgeving. Om interessant te blijven voor werknemers moeten organisaties traditionele werkomgevingen loslaten en overstappen op een hybride kantoor.

Beeld Hybride kantoor trekt jong talent aan

“Alleen met een hybride kantoor kunnen werkgevers tegemoet komen aan de specifieke wensen van elke medewerker," stelt Rick Bomer van kantoorinrichter Coalesse. “De huidige manier van werken is compleet achterhaald. Dat is heel beperkt en ook helemaal niet wat jonge mensen willen. Zij zijn het liefst op kantoor, blijkt uit cijfers van CBS, maar een one-size-fits-all-aanpak met vaste werkplekken biedt hen veel te weinig vrijheid.”

Leg de macht bij de medewerker

De oplossing ligt in een werkplek die de macht bij de medewerker legt: het hybride kantoor. Dit is een omgeving die dezelfde voordelen biedt als een ‘standaard’ kantoor, zoals de mogelijkheid tot samenwerken, contact met collega’s en uitstekende technologische voorzieningen, maar tegelijkertijd als thuis voelt. Het grote verschil is dat de organisatie niet bepaalt waar en hoe mensen moeten werken, maar slechts een omgeving neerzet waarbinnen medewerkers alle vrijheid krijgen en zelf keuzes kunnen maken. Bomer: “Als werkgever is het je taak daar de ideale omstandigheden voor te creëren. Alleen dan blijf je interessant voor toptalent én houd je medewerkers betrokken, productief en gezond.”

De grote hoeveelheid vaste werkstations, de grote vergaderkamers en de kantine maken plaats voor een ‘ecosysteem van ruimtes.’ Bomer: “Je hebt minder vaste werkplekken nodig en juist meer plekken waar mensen kunnen samenwerken. De kantine was eerst alleen maar bedoeld om te eten, nu kan het een informele hub worden waar mensen ook kunnen overleggen. En hoewel mensen graag op kantoor zijn vanwege het contact met collega’s, hebben ze soms ook privacy nodig om zich te kunnen focussen, dus zijn concentratieruimtes ook onmisbaar. Naast de indeling speelt ook de uitstraling natuurlijk een rol: het gebruik van natuurlijke materialen, de juiste kleuren en diverse vormen maken het kantoor meer menselijk.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform