Logo
  • Nieuws
  • 8 november 2018
  • Bron: Smart WorkPlace

Booking.com start pilot werkplekconcepten

Om voor hun nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam een werkomgeving te creëren die samenwerking en creativiteit nog beter stimuleert, test Booking.com in het huidige kantoor drie nieuwe werkplekconcepten.

Beeld Booking.com start pilot werkplekconcepten

In het kantoor The Bank op het Rembrandtplein in Amsterdam renoveert de boekingssite circa 3000 m2. Daar realiseren ze als test drie werkplekconcepten die ze drie maanden lang monitoren.

Global Manager Corporate Real Estate Bob Elshof zegt hierover in Smart WorkPlace Magazine: “Dat doen we deels via interviews met medewerkers, maar deels ook door middel van data-analyse op basis van smart technology. Denk aan bezetting, temperatuur en geluidsniveaus. We hebben daartoe een team samengesteld met interne en externe onderzoekers, een workplace-consultant, een architect en wijzelf.”

Vooraf hebben Elshof en senior projectleider Real Estate Marc van den Helder enkele maanden onderzoek gedaan en daar zijn de volgende drie werkplekconcepten uitgekomen.

Campus-concept

Het campus-concept, dat bestaat uit werkgebieden in grote open ruimtes. Het is de bedoeling dat hier in stilte gewerkt wordt. Voor 1-op-1 overleg, telefoongesprekken of vergaderingen kan worden uitgeweken naar de zogeheten break-out area, direct naast het werkgebied. Voor werkzaam- heden die veel concentratie vragen zijn er in elk werkgebied ook kleine afgesloten ‘focusruimten’ beschikbaar.

Nest-concept

Het ‘nest’-concept speelt in op het verminderen van de geluidsoverlast bij de bron. Akoestische panelen rondom de werkstations (6-8 bureaus) zorgen voor een eigen ‘nest’ als teamgebied. Dit verhoogt de samenwerking binnen het team, terwijl dit tegelijkertijd afleiding door geluidsoverlast tussen verschillende teams beperkt.

Menu-concept

Het derde concept, het menu-concept, speelt vooral in op de autonomie van individuen om die werkomgeving te kiezen die op dat moment het beste bij hun activiteiten past. Omdat medewerkers hier gemachtigd zijn om te kiezen waar en wanneer ze werken, zijn ze mobieler - wat de onderlinge samenwerking kan bevorderen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform