Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2018
  • Bron: Regus

3 tips om de werkomgeving flexibeler in te richten in 2018

Medewerkers hebben de beschikking over de nieuwste technologie, waardoor ze niet meer per se op kantoor aanwezig hoeven te zijn om hun werk uit te voeren. Voor organisatie betekent dit dat ze te maken krijgen met kantoorruimtes die vaak (gedeeltelijk) leeg staan, maar ook dat zij de werkomgeving anders moeten inrichten om tegemoet te komen aan de behoeften van de flexibele werknemer. Drie tips voor een flexibeler werkomgeving.

Beeld 3 tips om de werkomgeving flexibeler in te richten in 2018

1. Zorg voor geografische flexibiliteit

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is hoe ze flexibel en innovatief kunnen zijn in een dynamische markt. Door het beheer van kantoorruimte uit te besteden en werknemers de mogelijkheid te bieden om flexibel te werken, kunnen bedrijven zich vele malen sneller ‘vestigen’ op nieuwe locaties. Het openen van een nieuw kantoor is niet nodig; werknemers kunnen vrijwel direct aan de slag, waar dan ook ter wereld. 

2. Betaal alleen voor de ruimte die benut wordt

Het is niet meer nodig om elke dag naar kantoor te komen, want met een goede internetverbinding kan overal worden gewerkt. Doordat werknemers niet meer iedere dag naar kantoor komen, betalen bedrijven vaak voor lege werkplekken. Om dit op te lossen kiezen bedrijven steeds vaker voor co-working: werken in een gedeelde werkomgeving. Co-working maakt van de kantoorruimte een nutsbedrijf en laat huurders alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken.

3. Bied ruimte voor verschillende werkvormen

Een goede balans tussen werk en privé maakt dat bedrijven zich kunnen positioneren als aantrekkelijke werkgever en zet hen in de ideale positie om toptalent aan te trekken. Om tegemoet te komen aan de (nieuwe) behoeften van werknemers, zullen bedrijven de werkomgeving aanpassen door middel van design en het toevoegen van faciliteiten. Dat kan gaan om het voorzien in verschillende werkvormen – denk aan ruimtes waar niet mag worden getelefoneerd en gepraat of ruimtes met sta-bureaus – of om faciliteiten om te ontspannen, zoals sportmogelijkheden of een plek waar gemediteerd of gerust kan worden.

Producttips