Logo
  • Nieuws
  • 21 april 2021

Zorgen over remote werken verschillen aanzienlijk

Over het algemeen zijn werknemers positiever over de nieuwe werksituatie dan zakelijke beslissers. Een derde (33%) van de werknemers ziet helemaal geen of slechts enkele merkbare uitdagingen die gepaard gaan met werken op afstand. Zakelijke beslissers maken zich meer zorgen, met name over de praktische aspecten die komen kijken bij het remote werken.

Beeld Zorgen over remote werken verschillen aanzienlijk

Twee derde (66%) van de bedrijven in de EMEA-regio is van plan om een ander bedrijfsmodel in te voeren dan vóór de Covid-19-pandemie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van IT-dienstverlener Unisys. Een meerderheid (61%) van de organisaties stelt dat nieuwe modellen bedoeld zijn om de veiligheid van werknemers te garanderen en om meer productiviteit te realiseren (47%). Bijna twee derde (64%) zegt dat de belangrijkste drijfveer het creëren van een betere algehele werknemerservaring is.

Zorgen over remote werken verschillen aanzienlijk

Over het algemeen zijn werknemers positiever over de nieuwe werksituatie dan zakelijke beslissers. Een derde (33%) van de werknemers ziet helemaal geen of slechts enkele merkbare uitdagingen die gepaard gaan met werken op afstand. Zakelijke beslissers maken zich meer zorgen, met name over de praktische aspecten die komen kijken bij het remote werken. Zo maakt 38 procent van de zakelijke beslissers zich druk over zowel communicatie en samenwerking, als een gebrek aan zichtbaarheid voor het management en mogelijke problemen bij de toegang tot gegevens. Dit staat tegenover respectievelijk slechts 24, 7 en 11 procent van de werknemers die zich hier zorgen over maakt.

Productiviteit blijft hoog

Ondanks hun bezorgdheid vindt twee derde (66%) van de zakelijke beslissers werken op afstand even productief – of zelfs productiever – dan werken vanuit een bedrijfslocatie. Om hiervan te profiteren, is 42 procent van de bedrijven van plan om gerichte investeringen te doen. Zo willen ze groei genereren en innovatie stimuleren om te kunnen gedijen in een post-Covid-tijdperk. Hierbij worden 5G (48%), IoT (46%), AI (52%) en moderne beveiligingsplatforms (40%) gezien als de grootste voordelen voor de werkomgevingen van organisaties in de komende vijf jaar.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform