Logo
  • Nieuws
  • 20 november 2019
  • Bron: Fellowes

Wassenbeeld Emma legt gezondheidsrisico’s kantoorwerk bloot

Het is slecht gesteld met de kantoormedewerker van de toekomst als onze huidige werkomgevingen niet radicaal worden aangepast. Dat zegt Fellowes naar aanleiding van eigen onderzoek. In samenwerking met Britse wetenschappers heeft het bedrijf het wassenbeeld Emma gecreëerd, dat een afspiegeling is van hoe de kantoormedewerker er over 20 jaar uitziet als we op dezelfde voet door blijven gaan.

Beeld Wassenbeeld Emma legt gezondheidsrisico’s kantoorwerk bloot

Emma heeft onder andere een bleke huid van het werken in kunstmatig licht, een bochel door het dagelijks zitten in een verkeerde positie, bloeddoorlopen ogen van het werken achter een computerscherm en eczeem door grote hoeveelheden stress. Het is een zorgwekkend toekomstbeeld dat helaas niet is overdreven aldus de onderzoekers. Op dit moment heeft de helft van de kantoormedewerkers namelijk weleens lichamelijke klachten door het werk (gehad). De meest voorkomende klachten zijn een pijnlijke rug (50%), stijve nek (49%), hoofdpijn (45%), pijnlijke schouders (45%) en vermoeide ogen (44%).

William Higham, Behavioural Futurist: “Het onderzoek wijst uit dat zowel werkgevers als werknemers nu actie moeten ondernemen om gezondheidsproblemen op de werkvloer aan te pakken. Als we geen drastische veranderingen aanbrengen in ons werkende leven, zoals meer bewegen of regelmatiger pauze nemen, dan zullen kantoren ons erg ziek maken. Het gaat zelfs zo ver dat werknemers in de toekomst gezondheidsproblemen zullen ondervinden die we sinds de industriële revolutie niet meer hebben gezien.”

 

 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform