Logo
  • Nieuws
  • 24 september 2019
  • Bron: Hospitality Group

Tevredenheid fysieke werkomgeving daalt

Hoe scoort Facility? Al 5 jaar constant, ook dit jaar krijgt het een 7,1 zo blijkt uit de ‘Facilitaire Performance 2019’ van Hospitality Group. Op zich goed, maar hoe kan dit cijfer omhoog? Door in te zetten op de fysieke werkomgeving.

Beeld Tevredenheid fysieke werkomgeving daalt

Veel diensten worden beter gewaardeerd dan vorig jaar of behalen al jaren een hoge score. Zoals gebouw, receptie, espressobar en servicedesk. Dat dit onvoldoende is terug te zien in de algehele tevredenheid komt door de druk die ligt op de fysieke werkomgeving, wat zowel de functionaliteiten en comfort van de werkplek als de sfeer en inrichting van de hele omgeving omvat.

Fysieke werkomgeving belangrijkste dienst

De fysieke werkomgeving is een van de weinige onderdelen die een dalende trend laat zien sinds 2016. Terwijl het belang vanuit gebruikers juist ieder jaar verder toeneemt en hiermee veruit als meest belangrijke dienst naar voren komt. Dat komt ook door de stijging bij schoonmaak en warmedrankenautomaten, die voorheen de meeste aandacht vroegen. De uitdaging in de werkomgeving ligt met name in het zorgen voor inspiratie, flexibiliteit en een duidelijke identiteit.

Zorg maakt inhaalslag

Al jaren zijn er tussen branches duidelijke verschillen zichtbaar in de tevredenheid. Waar kantoorhoudende organisaties al jaren lang het beste performen, is dit jaar te zien dat de zorg bezig is aan een grote inhaalslag. Door de grote aandacht voor hospitality in de afgelopen jaren, is dit jaar dan ook te zien dat diensten die hieraan te relateren zijn fors beter scoren dan voorgaande jaren en de tevredenheid vergelijkbaar is met kantoorhoudende organisaties.

Hospitality Group is het advies- en projectmanagementbureau voor hospitality, facility management, huisvesting en inkoop. ‘Creating better places’ is onze missie.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform