Logo
  • Nieuws
  • 3 april 2020
  • Bron: BNR

Social distancing op kantoor aan de hand van een app

Op termijn mogen medewerkers op gepaste wijze terugkeren naar kantoor. Dat zal niet direct hetzelfde zijn als vóór de uitbraak van het coronavirus. Zoals minister Eric Wiebes al aangeeft zullen Nederlandse ondernemers zich moeten richten op de '1,5-meter-economie'. Zo ook op kantoor.

Beeld Social distancing op kantoor aan de hand van een app

Iotspot heeft een app ontwikkeld om medewerkers op kantoor te laten komen volgens coronaregels. Met de app is het mogelijk om het aantal medewerkers dat naar kantoor komt te sturen, door de capaciteit en layout van werkplekken digitaal te organiseren. Marijn Kors zegt hierover op BNR: “Wij leveren een dienst waarmee we inzicht bieden in werkplekken. We hebben het omgedraaid en gekeken hoe we de capaciteit juist kunnen reduceren. Dat is gebaseerd op rapporten uit Bejing waar kantoren worden geopend en werkplekken stapsgewijs beschikbaar gesteld worden.”

Vanuit huis werkplek boeken

Een kantoor met bijvoorbeeld 600 werkplekken kun je met de app reduceren tot 200 werkplekken. Kors: “Vervolgens laat je medewerkers thuis al boeken. Je mag alleen het pand in als je een geboekte werkplek hebt. Op die manier kun je reguleren dat er niet te veel mensen in het pand zijn.”

De app regelt niet dat de mensen ook daadwerkelijk op de geboekte plek gaan zitten. En ook de afstand rondom het koffiezetapparaat moet men zelf in de gaten houden. Kors: “We leveren normaal gesproken een dienst die veel verder gaat met allerlei extra tooling. Met een minimale versie bieden we dit nu en zijn we toegankelijk voor alle bedrijven. Het is nu werkend maar we horen ook graag feedback van klanten.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform