Logo
  • Nieuws
  • 17 september 2019
  • Bron: Computerworld

‘Robo-bazen zijn gemeengoed in 2025’

Zodra de privacy en beveiliging gegarandeerd is, passen bedrijven massaal AI-gestuurde producten op kantoor toe. Dat is volgens onderzoeks- en adviesbureau Gartner de verwachting zo meldt Computerworld.

Beeld ‘Robo-bazen zijn gemeengoed in 2025’

Momenteel investeren veel bedrijven in digitale kantooromgevingen. Vanwege vragen omtrent privacy en beveiliging worden de plannen echter nog niet direct uitgevoerd. Tegen 2025 verwacht analist Matthew Cain van Gartner echter dat deze technologie mainstream is zo gaf hij aan tijdens de Digital Workplace Summit in Londen.

De voorspelling is verder dat een kwart van alle digitale werknemers binnen twee jaar een AI-assistent dagelijks gebruikt. Cain gaf aan dat bedrijven de technologie nu al moeten beoordelen om te zien welke IT-vaardigheden men in huis moet hebben.

AI-tools voor betere beslissingen

Ook gaan leidinggevenden AI-tools inzetten om betere beslissingen te nemen. Een algoritme zal de meeste routinematige taken uit handen van managers nemen, denk daarbij aan een schema vaststellen, werk verdelen, functioneren beoordelen, hulp bieden bij het carrieretraject, zaken goedkeuren en informatie doorgeven zodat het beleid wordt gehandhaafd, aldus Cain.

Daarnaast worden smart-office-technologieën vaker ingezet. De fysieke werkplek krijgt een hoop instrumentatie en intelligentie aldus Cain. Gaan door automatisering banen verdwijnen? Daarover is Cain stellig. Het draait volgens hem veel meer om het doorlopend veranderen van je baan, dan om het schrappen van je functie.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform