Logo
  • Nieuws
  • 13 mei 2020
  • Bron: HoorayHR

Remote working nieuwe norm voor startups

De coronacrisis heeft de manier van werken van startups sterk veranderd: 56% van de respondenten geeft aan ook na de crisis anders te blijven werken. De langetermijnverandering zit hem vooral in remote working. Startups geven aan dat er kritischer wordt gekeken of fysieke afspraken nog nodig zijn.

Beeld Remote working nieuwe norm voor startups

Dit blijkt uit onderzoek van HoorayHR onder 110 startups in Nederland. Door een lagere aanwezigheid op kantoor wordt er door de respondenten gekeken of er minder vaste werkplekken nodig zijn. Het structureel invoeren van een digitale dagstart wordt als mogelijke veranderingen aangedragen, zodat ook op afstand goed gewerkt blijft worden. Het kantoor van de startups wordt daarmee meer en meer een ontmoetingsplek in plaats van enkel een werkplek.

De afgelopen tijd zijn ook startups massaal thuis gaan werken. 52% van de respondenten geeft aan dat de effectiviteit van werk gelijk is gebleven en daarbovenop geeft 20% aan dat hun teams zelfs effectiever zijn dan op het kantoor. Redenen hiervoor zijn naast minder reistijd ook vooral minder afleiding en to-the-point meetings. 

Minder spontaniteit

Toch geeft 29% aan dat de effectiviteit is gedaald. Redenen hiervoor zijn onder meer afzetdaling, afleiding door kinderen die noodgedwongen thuis blijven en gebrekkige overleggen. Wel zijn er op sociaal vlak flinke uitdagingen. Het motiveren van het team, het zorgen voor sociaal contact en vooral het praatje bij de koffiehoek worden gemist. Het digitaal samenwerken zorgt voor minder spontaniteit en minder creativiteit bij startups.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform