Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2019
  • Bron: De Nieuwe Stad

Nieuw gebouw Twynstra Gudde 'ademt mee' met bezetting

Na anderhalf jaar plannen maken, bouwen, inrichten, finetunen is het eindelijk zo ver: het nieuwe kantoorgebouw Het Platform in De Nieuwe Stad is in gebruik genomen. Huurder Twynstra Gudde nam vorige week de eerste sleutels in ontvangst en de app waarmee flexhuurders een werkplek of vergaderruimte kunnen bemachtigen staat in de appstore. De flexibiliteit hangt namelijk af van de bezetting bij Twynstra Gudde...

Beeld Nieuw gebouw Twynstra Gudde 'ademt mee' met bezetting

Het flexverhuur waar al jaren in theorie over is gesproken, wordt nu de dagelijkse praktijk. Nu het gebouw klaar is, wordt het tijd om het flexverhuur in de praktijk te gaan ervaren. In De Nieuwe Stad werd al sinds het vertrek van Prodent en de overname door Schipper Bosch gespeeld met het idee om flexibel te gebruiken werk- en overlegplekken aan te gaan bieden. Het balletje ging pas echt rollen toen adviesbureau Twynstra Gudde aangaf wel naar De Nieuwe Stad te willen komen.

Binnen een week fluctueert bij Twynstra Gudde het aantal mensen dat op kantoor werkt, met een grote piek op vrijdag. Op die dag huurt het bedrijf meer werkplekken dan op andere werkdagen. Op de andere dagen kunnen anderen gebruik maken van deze werkplekken. Van maandag tot en met donderdag wordt het deel dat TwynstraGudde niet gebruikt als co-working ruimte verhuurd aan o.a. zzp’ers, kleine ondernemers en projectteams. De flexibiliteit zit hem daarnaast in de mogelijkheid om gedurende de looptijd van het contract 75 procent van de overeengekomen afname af te kunnen stoten. Opschalen kan ook. Het gebouw kan zodoende meegroeien en -krimpen met de gebruiker.

‘Vastgoed as a service’ is de visie achter dit concept. In een sessie op het Smart Workspace & Hospitality Event legt Sjoerd Memelink uit hoe Twynstra Gudde tot de keuze voor dit concept is gekomen en waar je allemaal aan kunt denken bij het flexibiliseren van je kantooromgeving.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform