Logo
  • Nieuws
  • 20 januari 2022
  • Boehringer Ingelheim
  • Bron: Boehringer Ingelheim

Edge Amsterdam West opgeleverd

Na bijna drie jaar bouwen is het nieuwe 60.000 m² duurzame kantoor EDGE Amsterdam West succesvol opgeleverd aan eigenaar Hana Alternative Asset Management. EDGE kocht het gebouw uit 1970 in 2012 met het ambitieuze doel om een nieuwe generatie duurzame gebouwen te ontwikkelen. Met als resultaat een aanzienlijke verbetering van het ontwerp en het energieverbruik om te voldoen aan de hoogste welzijnsscores en duurzaamheidscertificeringen. En een stap richting een CO2-neutrale toekomst.

Beeld Edge Amsterdam West opgeleverd

De eerste huurders zijn vanaf het laatste kwartaal van 2021 vanuit hun nieuwe kantoor aan de slag gegaan. Boehringer Ingelheim verhuist begin februari naar het nieuwe kantoor.

Gezondheid, duurzaamheid & innovatie

De ontwikkelaar van het nieuwe kantoor – EDGE – staat bekend om kantoorconcepten waarbij gezondheid, duurzaamheid en innovatie centraal staan. Waarden die naadloos aansluiten bij Boehringer Ingelheim als organisatie. Onze wens om te verhuizen komt voort uit een behoefte aan een nieuwe manier van werken, waarbij collega’s meer met elkaar zijn verbonden en er meer synergie ontstaat om te kunnen blijven innoveren. Naast een nieuwe manier van werken is duurzaamheid een belangrijke drijfveer van deze verhuizing. Ons wereldwijde BE GREEN-programma sluit goed aan op het zeer duurzame concept van EDGE Amsterdam West.

Van energielabel G naar een van de duurzaamste kantoorgebouwen van Europa

Om het duurzaamheidscertificaat BREEAM Outstanding te behalen, was circulariteit een belangrijk onderdeel in elke fase van de herontwikkeling, zoals het hergebruik van verwijderde gevelelementen en een deel van de bestaande betonstructuur. Het gebouw is uitgerust met meer dan 6.000 m² aan zonnepanelen en thermische energieopslag onder de grond, waardoor EDGE Amsterdam West meer energie oplevert dan het verbruikt. De totale energievraag van het gebouw zal naar verwachting ruim onder de totale energiedrempel blijven om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs.

Een nieuw slim gebouw

EDGE Amsterdam West is opnieuw ontworpen door de Architecten Cie, het architectenbureau dat het gebouw oorspronkelijk in de jaren '70 ontwierp. In het nieuwe kantoor komen geschiedenis, technologie en moderne architectuur samen. Een absolute blikvanger in het architectuurlandschap van Amsterdam. Een van de meest spectaculaire kenmerken van EDGE Amsterdam West is het kloppend hart: het 3.000 m² grote atrium. De indrukwekkende glazen koepel zorgt voor veel natuurlijk licht en frisse lucht. Het atrium fungeert als een stedelijke oase die connectiviteit, creativiteit en welzijn bevordert. Een van de vele redenen waarom Boehringer Ingelheim voor dit nieuwe kantoor heeft gekozen. Daarnaast is het mogelijk om een slimme, op sensors gebaseerde, app te gebruiken voor maatwerk op de werkplekken.
Het project ligt op koers om een WELL-Platinum certificering te krijgen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform