Logo
  • Nieuws
  • 27 november 2020
  • Bron: NFC Index Werkomgeving

Beleving, productiviteit en piekbezetting van de Nederlandse werkplek dalen al pre-covid

De NFC Index Werkomgeving laat zien dat de productiviteitsperceptie en de beleving van de werkomgeving vorig jaar gedaald zijn, maar over de laatste vier jaar stabiel zijn gebleven. Ook is de gemiddelde piekbezetting van de werkplek in 2019 pre-covid gedaald. Dit zijn kernconclusies van de NFC Index ® Werkomgeving 2019 die donderdag 26 november 2020 is gepresenteerd.

Beeld Beleving, productiviteit en piekbezetting van de Nederlandse werkplek dalen al pre-covid

Door continu inzicht in bezetting en benutting, kan beter worden ingespeeld op vraag en aanbod naar werkplekken. Hierdoor kan efficiënter worden omgegaan met de beschikbare capaciteit. Beleving, productiviteit en trots laten voor dit jaar ook een daling zien en schommelen door de jaren rond het langjarig gemiddelde. Dit wordt veroorzaakt door een variatie in de sectoren die data leveren.

Ratio en emotie

De werkomgeving is meer dan alleen vierkante meters en een werkplek; het is de optelsom van ruimte, soorten werkplekken, bezettingsgraad en ruimtebeleving. Daarnaast is het een plek waar je productief moet zijn én je goed moet voelen. De werkomgeving is daarom niet alleen ratio maar zeker ook emotie.

Kwantitatieve inzichten werkomgeving

De NFC Index ® Werkomgeving 2019 geeft inzicht in de grootte van de werkplek in relatie tot de gemeten factoren trots, productiviteit, werkplekbeleving en bezettingsgraad (gemiddeld en piek). In de NFC Index Werkomgeving worden de belangrijkste kwantitatieve inzichten van de werkomgeving gebundeld om integraal inzicht te verschaffen in de ontwikkeling van de werkomgeving in Nederland. Deze ontwikkeling is zichtbaar gemaakt over de jaren 2016, 2017, 2018 en 2019.

De NFC Index® Werkomgeving wordt samengesteld in samenwerking met Colliers International, Leesman en Measuremen.

Over NFC Index

Netherlands Facility Costs Index (NFC Index) is onderdeel van FMN en voorziet de Nederlandse markt jaarlijks van een objectieve en actuele benchmark van de facilitaire kosten. NFC Index verzamelt jaarlijks de facilitaire kosten per m² verhuurbaar vloeroppervlak in kantooromgevingen en per m² bruto vloeroppervlak in het onderwijs. Voor meer info: www.nfcindex.nl.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform