Logo
  • Nieuws
  • 26 mei 2020
  • Bron: mt.nl

1,5 meter kantoor: 5 innovaties voor een veilige werkplek

Weer terug naar kantoor. Met afzetlinten, stickers, looprichtingen worden medewerkers opgeroepen zich aan de 1,5 meter afstand en andere richtlijnen te houden. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat medewerkers zich daar daadwerkelijk aan houden? De volgende bedrijven hebben daarvoor slimme camera’s, sensoren en wifi-trackers ontwikkeld.

Beeld 1,5 meter kantoor: 5 innovaties voor een veilige werkplek

SmartEagle Distance Sensor

De Distance Sensor van SmartEagle meet of personen wel anderhalve meter afstand houden middels sensoren in het plafond van gebouwen. De sensoren meten tevens het aantal personen op de locatie, zonder dat ze een smartphone of ander device bij zich hoeven te hebben. De gegevens over het aantal personen en het mogelijke gebrek aan afstand is direct inzichtelijk in een dashboard.

Dutchband WATpod

Normaal maakt het Amsterdamse bedrijf Dutchband toegangsmogelijkheden en betaaloplossingen voor festivals, maar ja, die business ligt even stil. Genoeg tijd om de WATpod te ontwikkelen. Slimme sensoren die waarschuwen wanneer twee mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen. Het apparaat wordt op de kleding gedragen, Air Cargo Nederland is de launching customer. Een starterspakket met vijf pods, een oplader en de trackingmodule is verkrijgbaar voor 625 euro.

CovidAlarm

Een robuust alternatief is het CovidAlarm, dat zich richt op onder meer de bouw, logistiek, industrie en zorg. De sensor wordt middels een keycord om de nek gehangen.

Lees verder via mt.nl

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform