Logo
  • Nieuws
  • 2 november 2021
  • Bron: Hanze.nl

Lector FM Mark Mobach toegetreden tot internationale onderzoekadviescommissie IFMA

​Lector Facility Management Mark Mobach van de Hanzehogeschool Groningen is onlangs toegetreden tot een nieuw ingestelde internationale onderzoekadviescommissie van de International Facility Management Association (IFMA). Hij krijgt - samen met 13 leden uit Afrika, Amerika, Azië, Europa en Zuid-Amerika - de opdracht om een toekomstgerichte onderzoeksagenda voor de Facility Management (FM) sector te ontwikkelen, gericht op een wereldwijde vernieuwing van de gebouwde omgeving.

Beeld Lector FM Mark Mobach toegetreden tot internationale onderzoekadviescommissie IFMA

De FM-sector ziet zich geconfronteerd met uitdagingen die de gebouwde omgeving en het gebruik van gebouwen ingrijpend en - naar verwachting - blijvend gaan veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de recente schoksgewijze digitale versnellingen en het daaruit ontstane rijkere repertoire aan mogelijkheden om hybride te werken, en aan de klimaatverandering en de flux van wereldwijde verandering rondom duurzaamheid en circulariteit. Het zijn allemaal zaken die directe invloed hebben op het ontwerp en gebruik van de gebouwde omgeving.

Voor de nieuw ingestelde 'Research Advisory Committee' vormen dit soort ontwikkelingen de basis voor een nieuw op te stellen onderzoeksagenda. De commissie richt zich daarmee dus op vernieuwing van het vakgebied FM. De ambitie is om de gebouwde omgeving zodanig te hervormen dat het welzijn van mensen en de duurzaamheid van gebouwen centraler komen te staan.

De commissie bestaat uit een internationale groep multidisciplinaire onderzoekers van kennisinstellingen en bedrijven, met expertise over de gebouwde omgeving in relatie tot de menselijke beleving en betrokkenheid, mens-machine interacties, FM, vastgoed en duurzaamheid. Lees hier verder

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform