Logo
  • Nieuws
  • 23 mei 2019
  • Bron: Supply Management

Eenderde bedrijven weet niet hoe hun leveranciers presteren

34 Procent van de bedrijven heeft geen inzicht in de prestaties van hun leveranciers zo blijkt uit onderzoek van het Britse Supply Management. Bijna driekwart van de bedrijven geeft aan niet te evalueren.

Beeld Eenderde bedrijven weet niet hoe hun leveranciers presteren

Van de respondenten geeft 37 procent aan geen tijd te hebben, 24 procent heeft niet de juiste software, en 18 procent voelt de noodzaak niet. Andere redenen zijn: onderbezetting (13 procent) en vergeten te doen (7%).

Een kwart van de respondenten heeft een digitale inkoopstrategie en 43 procent is bezig een strategie op te zetten. De resterende 32 procent heeft geen plannen in die richting.

Van degenen die ervoor hadden gekozen hun leveranciers niet te evalueren, dacht een derde dat dit hun strategie negatief beinvloedt. Bijna de helft (45 procent) gaf aan dat het gaat om verstoorde relaties. 38 Procent denkt dat het hun kosteneffectiviteit negatief beinvloedt.

De helft van de bedrijven gaf aan klachten bij hun leveranciers te hebben neergelegd, zij verwijten hen vooral een gebrek aan transparantie en communicatie (32 procent).

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform