Logo
  • Nieuws
  • 7 oktober 2019
  • Bron: Hanzehogeschool Groningen

Mark Mobach in bestuur IFMA RBI

​Lector Facility Management Mark Mobach van de Hanzehogeschool Groningen is onlangs toegetreden tot het bestuur van het ‘FM Research & Benchmarking Institute’ van de ‘International Facility Management Association’.

Beeld Mark Mobach in bestuur IFMA RBI

Mark Mobach wordt - samen met Colleen Conklin, director of research bij Sodexo Global Corporate Services - aangesteld als nieuw bestuurslid. Beide voor een periode van 2 jaar.

De International Facility Management Association (IFMA) is de grootste internationale beroepsvereniging voor professionals in Facility Management (FM) en ondersteunt 24.000 leden in meer dan 100 landen. Zij beoogt het vakgebied FM wereldwijd te bevorderen, bijvoorbeeld door onderwijs(accreditaties), jaarlijkse conferenties (World Workplace, Facility Fusion) en publicaties. De samenwerking tussen leden is georganiseerd in 136 regio's, 16 sectoren en zes interessegebieden. Samen beheren zij meer dan 78 miljard vierkante meter vastgoed en jaarlijks kopen zij meer dan 478 miljard euro aan producten en diensten in. IFMA is gevestigd in Houston, Texas (USA).

Het FM Research & Benchmarking Institute (RBI) is opgericht om FM-gerelateerd onderzoek te verrichten. De visie bij de oprichting van RBI was om de onderzoeksafdeling van IFMA en de onderzoeksinspanningen van de IFMA Foundation - vooral gericht op onderwijs - te centraliseren in één organisatie. Het instituut beoogt kennis ten behoeve van de FM-praktijk te ontwikkelen en delen. Het stimuleert academisch en toegepast onderzoek en benchmarking in FM en organiseert evenementen.

Het RBI-bestuur bestaat - naast de nieuwe leden Mark Mobach en Colleen Conklin - uit William O'Neill (chair), Graham Tier (immediate past chair IFMA Board of Directors), Erik Jaspers (IFMA Foundation Board of Trustees Representative), Don Gilpin (IFMA Chief Operations Officer) en Diane Levine (IFMA Foundation Executive Director). Het bestuur ondersteunt RBI Director of Research & Operations Nickalos Rocha bij het management van RBI-activiteiten en de strategische richting van het instituut.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform