Logo
  • Nieuws
  • 30 mei 2022

Benchmark Gemeentelijk Vastgoed: kosten voor dagelijks onderhoud per m² gedaald

De verduurzamingsopgave is onverminderd groot. De verbruiksdata van de kernportefeuille hebben de deelnemers steeds beter inzichtelijk. • De totale onderhoudskosten zijn in 2021 gestegen, na een lichte daling vorig jaar. De kosten voor planmatig onderhoud per m² zijn gestegen terwijl de kosten voor dagelijks onderhoud per m² zijn gedaald. Dit en meer blijkt uit de Benchmark Gemeentelijk Vastgoed – een initiatief van TIAS School for Business and Society i.s.m. Republiq.

Beeld Benchmark Gemeentelijk Vastgoed: kosten voor dagelijks onderhoud per m² gedaald

Hoe kun je met vastgoed bijdragen aan de maatschappelijke vraagstukken van vandaag? Voor gemeentelijk vastgoed is dat evident. Deelnemers aan de benchmark gemeentelijk vastgoed laten zien voor welke maatschappelijke doelen zij vastgoed in bezit hebben en hoe zij hier mee omgaan. Met de benchmark gemeentelijk vastgoed kijken de initiafnemers nadrukkelijk verder dan de zakelijke kant van vastgoedexploitatie. We proberen ook niet-financiële indicatoren in meetbare termen uit te drukken. Zo leveren we samen met gemeenten onze bijdrage aan maatschappelijke waardesturing. Zie hier de meest recente benchmarkresultaten.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform