Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2019
  • Bron: Techzine

AI voorspelt temperatuur waar iedereen tevreden mee is

Te warm, te koud. Iedereen heeft zo z'n eigen voorkeur als het om de temperatuur op de werkplek gaat. Hoe vind je daarin de gulden middenweg? Onderzoekers van de Purdue University denken een manier te hebben gevonden zo bericht Techzine. 

Beeld AI voorspelt temperatuur waar iedereen tevreden mee is

Wat is de kamertemperatuur die zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet komt? De onderzoekers testten met AI de invididuele temperatuurbehoeften van werknemers. Het systeem vraagt elk half uur wat men van de temperatuur vindt. In eerste instantie kun je aangeven of je tevreden bent, of het hoger of juist lager moet. Vervolgens krijg je nog meer vragen die uiteindelijk de temperatuur bepalen. Deze temperatuur ligt maximaal drie graden hoger of lager dan de huidige temperatuur.

De onderzoekers stelden vervolgens een framework van intelligente systemen in in diverse omgevingen. Uit een proef bleek dat de AI binnen met een zekerheid van 95 procent een temperatuur kan bepalen die aan ieders wensen tegemoet komt.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform