Logo
  • Nieuws
  • 7 december 2021
  • Bron: MVO Nederland

Nieuw platform Circulair Inkopen

MVO Nederland lanceert ikwilcirculairinkopen.nl, een platform met informatie voor inkopers om circulair en toekomstbestendig in te kopen, op basis van functietitel of organisatieniveau.

Beeld Nieuw platform Circulair Inkopen

Het duurzame-bedrijvennetwerk ontwikkelde de website in samenwerking met PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijkswaterstaat en NEVI, de vereniging voor inkoop- en supplymanagement.

Het platform richt zich op iedereen die betrokken is bij het inkoopproces. Dat gaat dus niet alleen over eindgebruikers maar ook over toeleveranciers. Die laatste groep moet bijvoorbeeld circulair inkopen om eindgebruikers een circulair aanbod te kunnen doen. Van stappenplannen, tips en praktijkvoorbeelden tot artikelen en events: op de website vinden opdrachtgevers, inkoopadviseurs, sales- en mvo-managers, en beleidsmakers informatie toegespitst op hun functie.

Ikwilcirculairinkopen.nl is een initiatief van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit is een vervolg op de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI). Dankzij dit programma van initiatiefnemers Rijkswaterstaat, PIANOo, NEVI en MVO Nederland is circa driehonderd miljoen euro aan goederen circulair ingekocht. In het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen wordt verder gewerkt aan het aanjagen van de circulaire economie door kennis en expertise van publieke en private partijen te bundelen en te delen.

Het nieuwe platform Circulair Inkopen is te vinden op www.ikwilcirculairinkopen.nl

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform