Logo
  • Nieuws
  • 22 oktober 2020
  • Bron: amsterdameconomicboard

Inkopen met Impact: zo eenvoudig is meedoen

Met elke euro die je als organisatie uitgeeft aan producten en diensten, heb je de keuze voor het duurzamer, eerlijker of innovatiever alternatief. En het mooie is dat iedereen kan meedoen met lunchbroodjes, kantoorartikelen, ICT, (thuis) werkplekken, vervoer, noem maar op.

Beeld Inkopen met Impact: zo eenvoudig is meedoen

Iedere organisatie koopt specifieke grondstoffen, diensten en producten in die bestemd zijn voor hun primaire processen. Ook zijn er zaken die vrijwel élke organisatie nodig heeft, waaronder energie, werkruimte, ICT, catering, kantoormeubilair en vervoer. Als we nu allemaal bij het inkopen, inhuren of leasen van deze facilitaire zaken impact maken, dan levert dat veel op:

  • Het stimuleert de vraag naar en het aanbod van zaken die bijdragen aan een slimme, groene en gezonde toekomst, zoals schoon vervoer, circulaire meubels en gezonde catering;
  • Het vermindert de vraag naar zaken waar we eigenlijk afscheid van willen nemen: zoals fossiele energie, wegwerpartikelen of slechte arbeidsomstandigheden.

Concreet aan de slag

We starten niet vanaf nul. Want er is al veel kennis en ervaring in de regio met bijvoorbeeld slimme en schone stadslogistiek en circulaire inkoopcontracten.

Zowel Rabobank Amsterdam, Philips, VU, Nova College, UvA/HvA als gemeente Velsen werken toe naar 100% facilitair inkopen in 2030. Dat betekent 10% in 2022 en 50% in 2025. Ze zijn al concreet aan de slag en delen binnenkort hun kennis, ervaring en best practices met het Boardnetwerk. Ook doen ze dit najaar mee met hun organisatie aan de Impacttrack Focus op Facilitair.

Doe ook mee!

Wil jij ook aansluiten bij de inkoopbeweging van de Board? Meld je dan aan bij de volgende initiatieven. Samen kunnen we veel impact maken:

  • Impact Scan – Facilitair Inkopen: hoe “volwassen” is mijn organisatie als het gaat om Facilitair Inkopen met Impact?
  • Impacttrack Focus op Facilitair
  • Etaleren van best practices Inkopen met Impact

Meer informatie: Amsterdameconomicboard.nl

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform