Logo
  • Nieuws
  • 4 maart 2021
  • Bron: Profielen.hr.nl

Hogeschool Rotterdam moet halve ton betalen aan cateraar wegens gebrekkige informatie over verbouwing

De Hogeschool Rotterdam heeft cateraar Césant niet goed geinformeerd over de gevolgen van een verbouwing op locatie Academieplein. Dat bepaalde een rechter onlangs. Césant moet daarom een halve ton schadevergoeding krijgen.

Beeld Hogeschool Rotterdam moet halve ton betalen aan cateraar wegens gebrekkige informatie over verbouwing

In 2018 startte de Hogeschool Rotterdam met renoveren van locatie Academieplein. Omdat studenten en medewerkers tijdelijk elders werden ondergebracht, daalde de omzet van cateraar Césant.

De cateraar was niet goed geinformeerd over de verbouwing zo stelde het bedrijf vorig jaar maart tegenover de rechter. Waren ze wel op tijd volledig op de hoogte dan hadden ze personeel kunnen overplaatsen naar een ander locatie en zo op personeelskosten kunnen besparen. 

In de overeenkomst tussen de hogeschool en de cateraar staat dat de hogeschool de cateraar tijdig moet informeren over zaken die het werk van de cateraar aangaan. Het aantal potentiele klanten op de locatie valt daaronder aldus de rechter. De hogeschool heeft wel iets gezegd over de verbouwing, maar verzuimd de precieze datum te melden en dat de studenten en medewerkers elders zouden worden ondergebracht. De rechter rekende dit de hogeschool aan.

Helft inkomstenderving aan verbouwing te wijten

De cateraar claimde bij elkaar ruim 160.000 euro schade.Ze kregen niet alles toegewezen. De rechter maakte uit de gedaalde omzetcijfers op dat in ieder geval de helft van de inkomstenderving aan de verbouwing is toe te rekenen. Daarom moet de hogeschool ook de helft van de geleden schade betalen: 52.000 euro.

De hogeschool gaat niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform