Logo
  • Nieuws
  • 23 juni 2020
  • Bron: Financieele Dagblad

Bedrijfscateraars verwachten blijvende krimp van 30%

Door de coronamaatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan daalde de omzet van contractcateraars gemiddeld 80%. Als de regels versoepeld worden zal dat omzetverlies teruglopen tot zo’n 40 tot 50% zo schetst Cecile Prakke van brancheorganisatie Veneca in het FD.

Beeld Bedrijfscateraars verwachten blijvende krimp van 30%

Ook als er een vaccin is verwacht Prakke niet dat iedereen weer naar kantoor en het bedrijfsrestaurant komt. Door het blijvend digitaal vergaderen en thuiswerken is een blijvende krimp van circa 30% het vooruitzicht.

Slimmer werken

Wie wel naar kantoor komt, doet dit voor het sociale contact. Volgens directeur Teun Verheij van cateraar Albron moet er dan ook geïnvesteerd worden in een goede vergaderlunch en in restaurants waar het goed toeven is. Dit hoeft niet te betekenen dat de lunches en restaurants duurder worden. Verheij ziet nog mogelijkheden om slimmer te werken.

Tijdsloten

Ook Bob Hutten, eigenaar van cateraar Hutten, probeert meer te halen uit de onmogelijkheden van dit moment. Van de 250 restaurants zijn er weer 40 opgestart. Per restaurant mogen maximaal 30 mensen binnen, maar door met tijdsloten te werken kun je dat wat verhogen. En als per 1 juli 100 mensen naar binnen mogen, stijgt de omzet ook weer wat.
Dat er gereorganiseerd moet worden is echter een realistisch scenario. “We zijn continu scenario’s aan het maken: wat zal de impact zijn van wat Rutte zegt? Waarschijnlijk zullen we er niet aan ontkomen om stevig te reorganiseren. Dat zal banen kosten, “ aldus Hutten in het FD.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform