Logo
  • Nieuws
  • 17 december 2018

4 Best Practices Schoonmaak strijden om Award. Wie is uw favoriet?

Op 24 januari 2019 wordt voor de zevende keer de Best Practice Award uitgereikt. De jury van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft 4 finalisten benoemd. Al deze organisaties brengen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk. Vanaf nu is het mogelijk om online te stemmen op een van de Best Practices.

Beeld 4 Best Practices Schoonmaak strijden om Award. Wie is uw favoriet?

De vier samenwerkingsrelaties die de jury heeft uitgekozen als finalist voor de Best Practice Award 2018 zijn (in willekeurige volgorde):

DeBasisFluvius, Toletto en Nederrijn Schoonmaak

Kruisbestuiving door ketenintegratie

Scholenkoepel DeBasisFluvius in Arnhem had genoeg van vieze en vervuilde toiletten. Om dit probleem bij de bron aan te pakken is een nieuwe, beter schoon te houden toiletgroep geïnstalleerd. Samen met de schooldirecteur bedacht schoonmaakster Wilma Wilma's Wervelende WC Wedstrijd, met als einddoel: wie weet de toiletten het schoonst te houden?

Gom Hospitality en Ibis Styles Haarlem City

One team, one goal

Ibis Styles Haarlem City hotel behandelt de schoonmakers van Gom niet als inleen maar als eigen personeel. Werknemers van Gom krijgen oprechte aandacht, worden bij het proces betrokken en gewaardeerd. Ze zijn een belangrijk deel van het proces en het team. Ibis vindt het de normaalste zaak van de wereld om de schoonmakers goed en fatsoenlijk te behandelen. Met als doel: een tevreden gast.

Toekomst Schoonmaakbedrijven, Hutten Catering en vanderLande Industries

Samen aan de slag

Opdrachtnemers Toekomst Schoonmaakbedrijven en Hutten Catering hebben samen met opdrachtgever VanderLande Industries bekeken in hoeverre het mogelijk is om schoonmakers extra uren in de catering en cateringmedewerkers extra uren in de schoonmaak te laten werken. Dit leidt tot bredere en duurzamere inzetbaarheid van schoonmaakmedewerkers en cateringmedewerkers én een hoger inkomen.

Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam

Waardering voor de schoonmaker

Een gelukkige schoonmaker is een goede schoonmaker, is de gedachte van UvA en HvA. Schoonmakers moeten zich dus gewaardeerd voelen. Daarom hebben de UvA en HvA met de schoonmakers gesproken om hen te vragen naar verbeter-mogelijkheden en knelpunten in een nieuw contract. Bij de aanbesteding is inschrijvers gevraagd hoe zij invulling gaan geven aan de feedback van de schoonmakers.
 

Meer informatie en stemmen

Meer informatie vindt u op de site van Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Hier stellen de finalisten zich voor en kunt u uw stem uitbrengen.  

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform