Logo
  • Nieuws
  • 13 juli 2021
  • Bron: AWVN

De norm wordt twee dagen per week thuiswerken met thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag

Werkgevers gaan op grote schaal over op het verstrekken van thuiswerkvergoedingen. De meeste werkgevers willen na de coronacrisis het hybride werken vasthouden. De norm wordt daarbij twee dagen per week thuiswerken en de rest op locatie zo blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN onder het Nederlandse bedrijfsleven.

Beeld De norm wordt twee dagen per week thuiswerken met thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag

Meer dan de helft van de werkgevers heeft inmiddels de thuiswerkvergoeding ingevoerd. Een half jaar geleden was dat nog maar 20 procent van de werkgevers. 2 euro netto per dag is de norm. Gelijktijdig met de invoering van de thuiswerkvergoeding worden de regelingen voor reiskostenvergoedingen aangepast. AWVN voorziet dat het aantal werkenden dat een thuiswerkvergoeding ontvangt snel verder zal stijgen. Een en ander past volgens de werkgevers in de ontwikkeling naar een post-coronasituatie waarin bij veel bedrijven hybride werken (deels thuis, deels op de zaak of elders) helemaal is geïntegreerd in het bedrijfsbeleid.

2 dagen per week thuis

De meeste werkgevers willen na de coronacrisis het hybride werken vasthouden. De norm wordt daarbij twee dagen per week thuiswerken en de rest op locatie. 60 procent van de werkgevers geeft dit aan. Verder stellen 9 op de 10 werkgevers vast dat medewerkers graag regelmatig thuiswerken.

Mobiliteitsregeling

Uit het AWVN-onderzoek blijkt verder dat tweederde (68 procent) van de werkgevers inmiddels de mobiliteitsregeling heeft aangepast of dat gaat doen. Het populairst is de overstap naar de waarjewerkt-regeling waarin een reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding in één budget worden gecombineerd.

Het onderzoek Hybride werken wordt het nieuwe normaal – met andere vergoedingen is het tweede onderzoek waarin AWVN haar leden, het Nederlandse bedrijfsleven, vraagt naar de verandering in de plek van werken en de regelingen die daarbij horen. Het eerste onderzoek werd in het najaar van 2020 gehouden. Aan het ledenonderzoek namen bijna 450 werkgevers deel. Zij vormen een goede afspiegeling van het Nederlandse bedrijfsleven.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform