Logo
  • Nieuws
  • 9 april 2020

Zo kan een werkplekconcept voor de anderhalve-meter-economie eruit zien

Wat als de regels na de lockdown wat versoepelen en we weer naar kantoor mogen? Hoe ga je in de praktijk dan met de 1,5 meter afstand om? Cushman & Wakefield test op dit moment een werkplekconcept uit in het kantoor in Amsterdam samen met gezondheids- en veiligheidsexperts, kantoorgebruikers, tech-bedrijven en specialisten in facility services.

Beeld Zo kan een werkplekconcept voor de anderhalve-meter-economie eruit zien

Het werkplekconcept 6 Feet Office maakt het voor kantoorhoudende organisaties mogelijk om na afloop van (gedeeltelijke) lock downs, de werkplekken in hun kantoren snel, veilig en binnen de vooralsnog aanhoudende social distance-maatstaf van anderhalve meter, weer in gebruik te nemen. Hoewel de technologie heeft bewezen het thuiswerken snel en efficiënt te kunnen ondersteunen, hebben organisaties ook ervaren dat er een fundamentele behoefte is onder medewerkers om elkaar te ontmoeten en ook fysiek samen te werken om gezamenlijk ambities te realiseren. Dit naast een aantal complicerende factoren die thuiswerken met zich brengt zoals het vaak ontbreken van gezonde werkplekken en de combinatie met het thuismanagement.

De vastgoedadviseur roept bedrijven op mee te denken en samen te werken om dit project verder te ontwikkelen om zo optimaal voorbereid terug te kunnen keren naar kantoor en veilig en gezond te kunnen werken in de anderhalve-meter-economie.

 

 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform