Logo
  • Nieuws
  • 1 april 2021
  • Bron: Rijksoverheid

Wijzigingen Bouwregelgeving toegankelijkheid en brand- en vluchtveiligheid

Met ingang van 1 juli 2021 treedt een aantal wijzigingen van het Bouwbesluit 2012 in werking op het gebied van toegankelijkheid en brand- en vluchtveiligheid.

Beeld Wijzigingen Bouwregelgeving toegankelijkheid en brand- en vluchtveiligheid

Het betreft de volgende wijzigingen:

Toegankelijkheidseisen

Per 1 juli 2021 treden nieuwe toegankelijkheidseisen in werking voor publiek toegankelijke gebouwen. De drempel van de hoofdtoegang van nieuwe gebouwen, zoals winkels en cafés, mag maximaal 20 millimeter hoog zijn. Dit geldt ook voor de route van de openbare weg naar het gebouw. Daarnaast dienen in nieuwe voor het publieke toegankelijke gebouwen trapmarkeringen te worden aangebracht en worden aanvullende eisen gesteld voor de eigenschappen van trapleuningen. De toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking wordt hierdoor verbeterd.

Eisen brand- en vluchtveiligheid gebouwen

Per 1 juli 2021 treden nieuwe eisen in werking voor de brand- en vluchtveiligheid van gebouwen. Per 1 juli 2021 gaan in nieuwe gebouwen strengere eisen gelden tegen rookverspreiding die zijn afgestemd op de Europese classificatie Sa en S200. 

Producttips

Ook interessant

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform