Logo
  • Nieuws
  • 23 januari 2019
  • Bron: Binnenlands Bestuur

Werkplekken ministerie van Volksgezondheid ongezond

Volgens de ondernemingsraad van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voldoen sommige werkplekken niet aan de Arbowet, waardoor verschillende ambtenaren nek- en rugklachten hebben opgelopen. "Als we zo doorwerken, kan dat leiden tot stijging van het ziekteverzuim," aldus de OR.

Beeld Werkplekken ministerie van Volksgezondheid ongezond

De OR heeft naar aanleiding hiervan een brandbrief gestuurd naar plaatsvervangend secretaris-generaal Gea van Craaikamp. Daarin staat dat het gebrek aan werkplekken demotiverend werkt voor de medewerkers. De gebouwen van het ministerie in Den Haag beschikken over  2400 werkplekken voor 2700 ambtenaren van zowel VWS als SZW. Eerder al klaagden ambtenaren van Buitenlandse Zaken over ruimtegebrek in hun gebouw aan de Rijnstraat 8. De 6000 ambtenaren op die locatie moesten het doen met 3000 werkplekken. In dat gebouw komen nu meer werkplekken.

Het probleem wordt erkend door de bestuursraad van VWS. De plaatsvervangend secretaris-generaal komt binnenkort met een reactie richting de OR en de medewerkers. "Er wordt naar oplossingen gezocht, want zeker bij een ministerie van Volksgezondheid moeten er natuurlijk goede werkplekken zijn," aldus een woordvoerder.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform