Logo
  • Nieuws
  • 14 april 2020

Werkplek reserveren oplossing voor 1,5 meter economie

De werkomgeving zal, zodra de maatregelen versoepeld worden, zo moeten worden ingericht dat het veilig is voor medewerkers, gasten en leveranciers. 1,5 meter afstand blijft de norm. “Het opnieuw indelen van de werkomgeving kan meer ruimte tussen werkplekken creëren, maar biedt geen garantie voor succes. Het is ook zaak om het aantal personen in een pand goed te monitoren en medewerkers te helpen bij het bewaren van een veilige afstand."

Beeld Werkplek reserveren oplossing voor 1,5 meter economie

“Door duidelijke afspraken met medewerkers te maken en werkplekken alleen beschikbaar te stellen op basis van reservering kun je hier op sturen. Een medewerker mag dan alleen naar kantoor komen als er een werkplek is gereserveerd,” legt Chantal Snijders, Project Manager bij HEYDAY uit.

Het softwaresysteem iBASX van de facilitaire dienstverlener kan hiervoor worden ingezet aldus Snijders. In de normale situatie verzamelt het softwaresysteem op basis van sensoren onder meer informatie over de bezetting en benutting van de werkomgeving. Op basis van deze data is het voor gebruikers ook mogelijk om real-time een werkplek of vergaderruimte te reserveren. Via het platform zijn alleen werkplekken te reserveren die 1,5 meter afstand behouden. De werkplekken die niet aan deze afstand voldoen zijn buiten gebruik en dus ook niet te reserveren. Voor deze toepassing zijn sensoren niet benodigd, maar geven wel extra informatie over het gebruik van de werkplekken.

Snijders: “Een medewerker kan zo vanuit huis een werkplek reserveren voor de dag dat hij of zij op kantoor wil werken. Hij of zij is dan zeker van een werkplek op veilige afstand en heeft - net als de werkgever - de garantie dat er ook niet te veel mensen in het pand zijn. Daarnaast kunnen we, als er in een pand sensoren hangen, controleren of de werkplekken die niet beschikbaar zijn, ook niet worden gebruikt. Op deze manier garanderen we elke medewerker een veilige werkplek en wordt beschikbare kantoorruimte optimaal benut.”

LEES OOK: 

Zo kan een werkplek voor de anderhalvemeter-economie eruit zien

Social distancing aan de hand van een app

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform