Logo
  • Nieuws
  • 12 maart 2019
  • Bron: Resource.wur.nl

Veel irritatie over kantoortuinen bij Wageningen Universiteit

Medewerkers van de WUR hebben liever een eigen bureau dan een flexplek. Zij associëren de flexplek met een overvolle rumoerige kantoortuin. Dit blijkt uit een poll onder 656 medewerkers.

Beeld Veel irritatie over kantoortuinen bij Wageningen Universiteit

DE WUR wil flexplekken instellen omdat bij vaste bureaus veel werkplekken leeg staan, met flexwerken creëer je meer werkruimte voor het aanwezige personeel is daarbij de gedachte.

Er is al langer onvrede over sommige kantoortuinen waar 20 tot 30 promovendi op zaal zitten. De meeste medewerkers daar stemden daarom voor een eigen klein bureau in plaats van voor een ruimere flexplek aldus de WUR Council. Maar ook de kenniseenheden zonder kantoortuinen kiezen voor een eigen bureau.

Organisator Sabine Vreeburg van de WUR Council: “Uit de reacties onder de poll blijkt dat veel medewerkers de flexplek associëren met een overvolle rumoerige kantoortuin, waarbij er geen ruimte is om je terug te trekken om geconcentreerd te werken en een lang telefoongesprek te voeren. Misschien kiezen de meeste reageerders daarom voor een eigen bureau.”

LEES OOK: Flexwerken én eigen werkplek bij Goede Doelen Loterijen

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform