Logo
  • Nieuws
  • 24 juli 2020
  • Bron: DGMR

Tips om luchtverspreiding van corona op kantoor te voorkomen

Nu de luchtverspreiding van corona via aerosolen steeds overtuigender wordt, is het raadzaam hier extra aandacht aan te besteden in de werkomgeving. Werken in grote ruimten en goed ventileren zijn de belangrijkste aanbevelingen.

Beeld Tips om luchtverspreiding van corona op kantoor te voorkomen

Wereldwijd hebben 241 wetenschappers de WHO opgeroepen om de luchtverspreiding van het coronavirus door zwevende virusdeeltjes te erkennen. Het gaat om microdruppels of aerosolen, die niet binnen anderhalve meter neervallen, maar lang blijven zweven. Nu het wetenschap is, worden de coronaprotocollen hoogstwaarschijnlijk uitgebreid met aanvullende RIVM richtlijnen.

Dr. ir. Atze Boerstra is een van de ondertekenaars. Met zijn collega´s van ingenieursbureau DGMR heeft hij onderzoek gedaan naar luchtverspreiding. Onderstaande grafiek laat zien wat het blootstellingsrisico aan corona is als mensen zich 2,5 uur met een besmette persoon in een bepaalde ruimte bevinden.

De belangrijkste adviezen naar aanleiding van de onderzoeksresultaten:

1. zorg voor grote, goed geventileerde ruimten;
2. meet de binnenluchtkwaliteit met een wandmetertje;
3. laat de risico´s berekenen voor complexere gebouwen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform