Logo
  • Nieuws
  • 3 mei 2019
  • Foto: Van den Berk Boomkwekerijen
  • Bron: Denieuwedraai.nl

Stress? Elke dag een ‘nature pill’ helpt

Groen kan goed doen. Dat blijkt ook maar weer eens uit een onderzoek door de University of Michigan. Zij adviseren voor stedelingen een dagelijkse dosis natuur van minstens 20 minuten.

Beeld Stress? Elke dag een ‘nature pill’ helpt

De onderzoekers stelden 36 stedelingen gedurende 8 weken bloot aan verschillende type contact met de natuur. Met als conclusie dat 20 tot 30 minuten contact met de natuur de hoeveelheid cortisol, het stresshormoon, vermindert. Na een half uur vlakt de afname af, maar het effect kan een uur aanhouden.

Maar waar haal je al stedeling de natuur vandaan? Volgens de onderzoekers bereik je ook al het gewenste effect als je door een straat met bomen loopt of op een plek wandelt waar je de lucht kunt zien. De geur en frisheid die je ervaart in de buurt van planten is een van de factoren die ons het gevoel van natuur geven aldus onderzoeker Mary Carol Hunter.

En je hoeft niet eens te lopen, zitten kan ook, als je maar 20 minuten in de buitenlucht bent. Maar op je telefoon kijken is verboden.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform