Logo
  • Nieuws
  • 29 mei 2019
  • Bron: HK&P

Ruim helft werknemers werkt liever niet bij bedrijf met flexplekken

Maar liefst 55 procent van de Nederlandse werknemers werkt liever niet bij een bedrijf met flexplekken. Onder jonge mannen (tot 30 jaar) bedraagt dit zelfs 59 procent.

Beeld Ruim helft werknemers werkt liever niet bij bedrijf met flexplekken

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van consultant HK&P onder 1.080 werkende Nederlanders. "Organisaties lijken de flexplek inmiddels massaal omarmd te hebben vanuit het oogpunt van efficiency, maar veel medewerkers ervaren flexplekken als onpersoonlijk”, zegt Remco Koteris, CEO van HK&P. “Het gebrek aan privacy en het soms letterlijk ontbreken van een geschikte werkplek breekt veel professionals op.”

Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts een op de zeven werknemers liever een (grotere) leaseauto heeft dan meer vrije dagen. “Het feit dat zoveel werknemers extra vrije dagen belangrijker vinden dan grotere leaseauto’s, geeft nog maar eens aan dat softe factoren steeds belangrijker worden voor medewerkers”, aldus Koteris. Ook maar 14 procent van de ondervraagden vindt een hoog inkomen belangrijker dan een gezellige sfeer.

Vaste werkplek voor iedere medewerker?

Het nieuwe kantoorpand van de Goede Doelen Loterijen is beloond met een BREEAM-NL Outstanding certificaat. Tegen de heersende trend in heeft iedere medewerker hier een eigen werkplek. Er zijn wel flexplekken voor mensen in multidisciplinaire teams die aan projecten werken, maar daarnaast is er voor alle 600 medewerkers een eigen vaste werkplek.

Tijdens de Inspiratietour Zuidas kunt u onder meer dit gebouw bezoeken, naast Circl en EDGE Olympic.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform