Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2019

Roker ook buiten kantoor Achmea verbannen

Vanaf 1 januari 2020 is heel Achmea 100 procent rookvrij. In aanloop daarnaartoe biedt de verzekeraar alle medewerkers en hun huisgenoten gratis stoppen-met-rokencursussen aan. En ook leveranciers kunnen aanhaken.

Beeld Roker ook buiten kantoor Achmea verbannen

Vanaf volgend jaar mogen Achmea-medewerkers, klanten, leveranciers en andere bezoekers niet meer roken in en om de Achmea-panden. Alle rookfaciliteiten die nu nog bestaan, verdwijnen of krijgen een andere bestemming. 

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “We hebben in januari aangekondigd dat we vanaf 2020 Rookvrij worden. Dit jaar bieden we ondersteuning aan mensen die gaan stoppen met roken. Iedereen die voor en bij ons werkt, kan een gratis professionele stoppen-met-roken-training volgen. Ook onze leveranciers zijn van harte welkom. Partners en kinderen mogen ook meedoen. Want steun in je omgeving bij stoppen met roken is belangrijk om succesvol te zijn. Samen sta je sterker!”

Ze zijn niet de enigen. Ten minste tien van de honderd grootste bedrijven in Nederland moeten met het uitbannen van roken bezig zijn. Ook alle bedrijfsartsen moeten roken ontmoedigen en tools aanbieden om te stoppen met roken. In 2023 mogen bedrijven geen rookruimten meer op de werkvloer hebben. En in 2040 moeten alle organisatis in Nederland volledig rookvrij zijn. Dat is althans de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord. Meerdere partijen hebben dit akkoord vorig najaar ondertekend.  

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform