Logo
  • Nieuws
  • 1 oktober 2019

Rijksvastgoedbedrijf geeft antwoord op kamervragen gesprongen glasplaten gewraakte Rijnstraat 8

De glasplaten van het ministeriegebouw aan de Rijnstaat 8 in Den Haag sprongen de afgelopen maanden spontaan kapot. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft nu geantwoord op vragen van de PvdA over de gevaarlijke situatie die is ontstaan.

Beeld Rijksvastgoedbedrijf geeft antwoord op kamervragen gesprongen glasplaten gewraakte Rijnstraat 8

Vier glasplaten van het glazen gebouw waar de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat zijn gehuisvest, zijn op verschillende momenten spontaan gebarsten zo berichtte het AD in augustus. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen.

De kamer heeft onlangs vragen gesteld over de gevaarlijke situatie die is ontstaan.

Het RVB heeft nu geantwoord en aangegeven dat onzuiverheden in het glas de meest waarschijnlijke oorzaak van de glasbreuk zijn. Ook wordt er elke twee uur door het consortium een inspectieronde gelopen om te zien of er nieuwe ruitschade is opgetreden. Verder is een calamiteitenplan opgesteld voor windkracht 7 of hoger. Het RVb geeft aan dat het consortium ervoor verantwoordelijk is dat aan de regelgeving wordt voldaan en dat de uitgevraagde kwaliteit wordt geleverd. Het heeft daarvoor een speciaal kwaliteitsmanagementsysteem.

Daarnaast zijn door een extern bureau, de gemeente Den Haag en het Rijksvastgoedbedrijf voor de oplevering van Rijnstraat 8 controles uitgevoerd op de grootste risico’s. Dergelijke controles zijn standaard bij de contractvorm zoals toegepast bij Rijnstraat 8 waar de risico’s grotendeels bij een consortium zijn neergelegd.

Lees hier de volledige beantwoording van het RVB.

Producttips

Ook interessant

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform