Logo
  • Nieuws
  • 1 november 2018
  • Bron: het Financieele Dagblad

Medewerkers Microsoft hebben weer een kantoor

Het pand van Microsoft op Schiphol werd ingrijpend verbouwd. Zo ingrijpend dat de duizend medewerkers bijna drie maanden kantoorloos werkten. Sinds deze week is het pand weer open en de ‘Microsoft-nomaden’ zijn dolblij zo meldt het FD.

Beeld Medewerkers Microsoft hebben weer een kantoor

Volgens René van Haaster, directeur enterprise solutions bij Microsoft Nederland heeft men veel over de afgelopen periode geleerd. Ook directeur personeelszaken Rawan Shalhoub heeft het over een leerzame periode. Ups maar ook downs, zoals de nieuwe medewerkers die zich nogal verloren voelden.

Het kantoor op Schiphol was tien jaar geleden ontworpen volgens het ‘nieuwe werken’. Met veel open ruimtes. Met als doel om de productiviteit van de medewerkers omhoog te krijgen. Die formule werkte echter niet meer. Shalhoub: “'We hadden de laagste score op de werk-privébalans sinds tien jaar.” Het bedrijf besloot tot een verbouwing. En de medewerkers werkten thuis, bij klanten of in flexibele ruimtes buiten de deur.

Het Nieuwe samenwerken

Het verbouwde van tal van noviteiten voorziene pand staat nu model voor het ‘nieuwe samenwerken’. In plaats van veel vierkante meters voor de medewerkers en wat minder voor klanten is het pand nu zo ingedeeld dat de publieke ruimte en de vloeroppervlakte voor klanten vele malen groter is.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform