Logo
  • Nieuws
  • 8 juli 2019
  • Bron: Vastgoedjournaal

Luxe flexkantoor in rijksmonument Prinsengrachtziekenhuis Amsterdam

Het voormalig Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam wordt een luxe ‘membersclub’ voor ondernemers. Het Belgische Fosbury & Sons heeft het herontwikkeld en opent eind dit jaar de deuren. De eerste leden, waaronder de oprichters van Picnic, Young Capital, Ace & Tate, Tony’s Chocolonely, TicketSwap en Temper, hebben zich al aangemeld.

Beeld Luxe flexkantoor in rijksmonument Prinsengrachtziekenhuis Amsterdam

Het pand bestaat straks uit kantoren, flexibele werkplekken, meeting rooms en gemeenschappelijke ruimten zoals een lobby, restaurant, koffiebar, binnentuin en evenementenzaal. Alle voorzien van design en kunst.

Het pand biedt niet alleen luxe serviced offices. Je kunt bijvoorbeeld ook vergaderen of dineren in de vijf meter hoge, oude operatiekamer op de bovenste etage. Van waaruit je ‘fenomenaal’ uitzicht hebt volgens Stijn Geeraets, mede-oprichter van Fosbury & Sons: “Amsterdam kent een inspirerende ondernemerscultuur en dat wil je terugzien in je werkomgeving.”

De historische elementen, zoals de glas-in-lood-ramen en de houten balkconstructie zijn behouden gebleven. 

Projectontwikkelaar: Millten i.s.m. BOAG

Architect: Roberto Meyer van MVSA Architects

Opening: eind 2019

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform