Logo
  • Nieuws
  • 2 mei 2018
  • Bron: De Nieuwe Stad

Innovatief gebouw huisvest nieuw hoofdkantoor Twynstra Gudde

Bovenop het gebouw waar poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic in Amersfoort zijn gevestigd, verrijst een nieuw ‘platform’. Het nieuwe en duurzame gebouw voorziet niet alleen in de huisvestiging van adviesbureau Twynstra Gudde, maar voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen.

Beeld Innovatief gebouw huisvest nieuw hoofdkantoor Twynstra Gudde

Aan de vernieuwde Oliemolenhof wordt Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek, door bouwbedrijf Van Bekkum verhoogd met twee verdiepingen. Naast werkplekken en -ruimtes specifiek voor Twynstra Gudde komen er diverse flexplekken en ruimtes die los te huur zijn voor andere ondernemers. De nieuwe plek moet gaan dienen als platform: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt. Bart Schoonderbeek, ontwikkelaar van De Nieuwe Stad: “In De Nieuwe Stad zitten al verschillende kleine en grote bedrijven, horeca en onderwijsinstellingen. We waren nog op zoek naar een partij die verrassende samenwerkingen en dwarsverbanden tot stand kan brengen. We zijn trots dat een gerenommeerd bedrijf als Twynstra Gudde de economische en sociale vitaliteit van het gebied versterkt.”

Twynstra Gudde heeft mede het vernieuwende werkconcept vormgegeven en neemt in 2019 intrek in De Nieuwe Stad. Joost Voerman van Twynstra Gudde: “We willen ons onderscheiden, zowel met een innovatief werkconcept als met de locatie. We hebben elkaar in dat opzicht echt gevonden in de wijze waarop we de toekomst in willen gaan: vooruitstrevend, flexibel en duurzaam.”

Unieke architectuur

Niet alleen de functie van het gebouw, maar ook de architectuur is uniek. De verdiepingen komen op palen en zweven als het ware boven De Nieuwe Stad. In het gebouw wordt oud en nieuw geïntegreerd: een poppodium, online supermarkt en biowarmteketel gaan samen met kantoor, flexwerken en ideeën maken. Het gebouw functioneert als platform en wordt daarom ook zo vormgegeven. Architectenbureau Space Encounters is samen met Schipper Bosch verantwoordelijk voor het ontwerp. Gijs Baks, eigenaar van Space Encounters: “Het ontwerp creëert verbinding tussen binnen en buiten. Aan de buitenkant komen geglazuurde witte tegels – refererend naar de vroegere Prodentfabriek. We gaan weer letterlijk shinen in De Nieuwe Stad.” Naast het gebruik van duurzame materialen, zoals kozijnen van Platowood, zal het gebouw verwarmd worden door de biowarmteketel van De Nieuwe Stad en voorzien zonnepanelen het gebouw van elektriciteit.

Producttips