Logo
  • Nieuws
  • 24 maart 2020
  • Bron: AD

Hotels worden ziekenhuisafdeling

Grote hotelketens in Nederland gaan voor de opvang van ziekenhuispatiënten zorgen. Ziekenhuizen krijgen op die manier meer ruimte voor coronapatiënten. Van der Valk en Fletcher Hotels zijn al bezig met de voorbereiding zo bericht het AD.

Beeld Hotels worden ziekenhuisafdeling

Fletcher Hotels is bezig met het klaarmaken van de hotels in Deurne, Helmond en Roermond.  Volgens ceo Rob Hermans kunnen ze ieder hotel in 24 uur klaar hebben. “De draaiboeken liggen klaar. Dat doen we in overleg met de Veiligheidsregio’s. We kunnen coronapatiënten opvangen, mensen in een woonzorg-situatie of mensen die in het ziekenhuis liggen maar geen zware zorg nodig hebben’’, zegt Hermans in het AD. ,,Iedereen verwacht de piek eind deze week en dan verwacht ik dat we de eerste patiënten binnenkrijgen.’’

Ook Van der Valk is door de Veiligheidsregio’s gevraagd om locaties ter beschikking te stellen. Het eerste centrum - een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio - wordt in Urmond, Limburg voorbereid. In het centrum worden coronapatiënten opgevangen die ontslagen zijn uit het ziekenhuis maar nog niet naar huis kunnen en patiënten die niet direct naar het ziekenhuis hoeven maar die ook niet thuis kunnen worden verzorgd.

De hotelketens zorgen voor bedden, maaltijden en schoonmaak. De ziekenhuizen verzorgen de zorg.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform