Logo
  • Nieuws
  • 18 maart 2019
  • Foto's: Evert Elzinga
  • Bron: Forbo

Gouden Marmoleumvloer in Hermitage na afloop wellicht omgevormd tot dienbladen of placemats

Vanwege het 10-jarig bestaan van De Hermitage Amsterdam heeft Forbo Flooring de jubileumtentoonstelling ‘De Schatkamer’ gesponsord met een gouden Marmoleumvloer. De CO2-neutrale Marmoleumvloer past bij de Hermitage dat - hoewel het gehuisvest is in een rijksmonument - toch het duurzaamste museum van Nederland wil worden. Daarvoor gaat de Hermitage dit jaar van het gas af, werden er al zonnecellen geplaatst en werkt het museum bijvoorbeeld ook met koude- en warmteopslag.

Beeld Gouden Marmoleumvloer in Hermitage na afloop wellicht omgevormd tot dienbladen of placemats

De vloer ligt in de grote zaal beneden en leidt bezoekers via de trap naar de 20 kleinere zaaltjes boven. Onder leiding van museumdirecteur Piotrovsky werd uit de schatkamers van de Hermitage in Sint-Petersburg een keuze gemaakt van werken uit de collecties van de tsaren, waaronder stukken van Rembrandt, Bernini, Velázques en Matisse, maar ook kunst uit de prehistorie, het oude Egypte, Rusland en China. Een ware reis door de kunstgeschiedenis, aldus het museum. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 25 augustus.

Forbo onderzoekt op dit moment of de Marmoleumvloer na 25 augustus, als zij de Hermitage weer verlaat, verwerkt kan worden tot bijvoorbeeld dienbladen of placemats.

 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform