Logo
  • Nieuws
  • 10 april 2018
  • Bron: Trouw

Gaan alle rookruimtes verdwijnen?

Naast rookruimtes in de horeca gaan wellicht ook de rookruimtes in overheidsinstellingen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen over twee jaar verdwijnen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid gaf een interview met NPO Radio 1 aan hier ‘serieus werk’ van te willen maken in overleg met maatschappelijke organisaties.

Beeld Gaan alle rookruimtes verdwijnen?

Blokhuis maakte afgelopen vrijdag al bekend dat rookruimtes in de horeca binnen twee jaar zullen worden gesloten. In het radio-interview gaat hij nog een stap verder en noemt hij het aanpakken van de rookgelegenheden in openbare gebouwen ‘een logische vervolgvraag’. Als er met de betrokken maatschappelijke organisaties overeenstemming wordt bereikt, wil de staatssecretaris ook de rookruimtes in openbare gebouwen binnen twee jaar sluiten. Deze zomer wordt een definitief besluit van het kabinet verwacht.

Blokhuis streeft naar een gelijke behandeling van alle organisaties met een rookruimte. De Koninklijke Horecabond Nederland (KHN) klaagde eerder dat het onrechtvaardig is dat de horeca als eerste aan het verbod moet geloven. De staatssecretaris heeft geluisterd naar deze kritiek: “De rookruimtes in openbare gebouwen zijn een eerstvolgende optie om aan te pakken, want de volgorde van uitfaseren is niet helemaal handig.” Ook Clean Air Nederland (CAN), de organisatie die via een rechtszaak het verbod op rookruimtes in de horeca voor elkaar kreeg, wil een verbod op alle rookruimtes.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform