Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2020
  • Bron: Workthere

Flexibele kantoorruimte als nieuwe norm?

2019 was een veelbewogen jaar voor de aanbieders van flexibele kantoorruimte. De vraag bleef exponentieel groeien en tegelijkertijd was er veel media-aandacht voor de excessen van WeWork-oprichter Adam Neumann. De flexibele kantoorspecialist van Savills, Workthere, blikt vooruit op 2020.

Beeld Flexibele kantoorruimte als nieuwe norm?

"De vraag naar flexibele kantoorruimte neemt geenszins af, en de vraag komt zowel uit de hoek van de grote (internationale) corporate bedrijven als de kleinere en opstartende bedrijven," aldus Ed Bouterse, hoofd van Workthere in Europa. "Er komen steeds meer flexibele kantoorconcepten bij, en ook traditionele kantooreigenaren bieden tegenwoordig zelf flexibele ruimte aan. Hierdoor zal de concurrentie binnen de sector sterk toenemen.”

Workthere verwacht dat het inzetten van flexibele kantoorruimte voor grote bedrijven de norm zal worden, in plaats van alleen maar ‘hip’. Apple, BP, Facebook, Samsung, Alibaba, Samsung, Microsoft en GlaxoSmithKline zijn enkele voorbeelden van wereldwijde bedrijven waarbij flexibele kantoorruimte onderdeel uitmaakt van de huisvestingsstrategie. Aantrekken en behouden van talent, efficiënter gebruikmaken van ruimte, stimuleren van samenwerking en verbetering van de productiviteit zijn redenen waarom bedrijven een deel van hun personeel in flexibele kantoren plaatst.

Duurzame flexibele werkomgeving

Onderzoek van Workthere toont bovendien aan dat bijna tweederde van de flexibele kantoormedewerkers het belangrijk vindt dat hun werkomgeving milieubewust is, maar dat minder dan de helft van de medewerkers tevreden is over de duurzaamheid van hun huidige werkplek. Nu de milieubewuste generatie Z de arbeidsmarkt gaat betreden zal er beter gecommuniceerd moeten worden over de duurzaamheid van kantoorruimte, en hoe deze verbeterd gaat worden. Dit zou kunnen in de vorm van formele rapportages of meer informele maandelijkse nieuwsbrieven naar de leden van flexibele kantoorconcepten.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform