Logo
  • Nieuws
  • 18 februari 2019

‘Bij ons krijgt iedereen een eigen plek ook al is het tegen de trend in’

Onlangs zijn de de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. Waar iedereen een eigen werkplek heeft gekregen.

Beeld ‘Bij ons krijgt iedereen een eigen plek ook al is het tegen de trend in’

Virginie Kuijer is HR director bij Novamedia, de overkoepelende organisatie waar onder meer de Nationale Postcode Loterij onder valt. Op de site van de HR Top 100 vertelt zij hoe de verbouwing tot stand is gekomen: “Alle medewerkers zijn nauw betrokken bij de verbouwing en hebben ideeën voor de inrichting aangedragen. De meeste bedrijven snijden een derde van de bureaus weg en schrappen vaste werkplekken. Dat doen wij niet. Bij ons krijgt iedereen een eigen plek ook al is dat tegen de trend in. Natuurlijk zijn er  wel flexplekken in ons nieuwe kantoor, waar mensen in multidisciplinaire teams aan projecten kunnen werken, maar uitsluitend flexplekken? Daar geloven wij helemaal niet in.”

Aangename werkplek

Het ontwerp van het pand heeft de BREEAM-NL Outstanding certificering gekregen. Niet meer dan terecht volgens Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council: “Er is echt geluisterd naar de wensen van de werknemers om te zorgen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving. Dat daarbij gebruik is gemaakt van duurzame innovaties, en dat deze door henzelf zijn gefinancierd is lovenswaardig.”
De BREEAM-NL Outstanding certificering is de hoogst haalbare erkenning binnen dit internationale 'keurmerk' voor duurzaam bouwen. Het betekent dat niet alleen het pand duurzaam is, maar ook het hele bouwproces en de bedrijfsvoering. Er is een behoorlijke lijst waaraan moet worden voldaan. Bijvoorbeeld hoeveel reistijd werknemers hebben, de luchtkwaliteit in het pand, wc's doortrekken met regenwater, sportfaciliteiten maar ook het betrekken van medewerkers bij het bouwproces.

Lees hier meer over het gerenoveerde gebouw van de Goede Doelen Loterijen

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform