Logo
  • Nieuws
  • 3 maart 2010

Bernard Drion over bestaansrecht FM

Bernard Drion, lector van de Academy of Facility Management aan NHTV Breda, draagt woensdag 3 maart zijn inaugurele rede voor. De titel van zijn rede is 'Management by Future Pull'.

Beeld Bernard Drion over bestaansrecht FM

Veranderingen in de maatschappij en het werkzame leven gaan in de huidige maatschappij zó hard dat managers alleen succesvol kunnen zijn met een heldere toekomstvisie. Het beleid dat een manager stelt moet een lange houdbaarheid hebben.

In zijn rede belicht Bernard Drion het bestaansrecht van Facility Management. De rede is tevens het startpunt van een onderzoeksagenda die door onder leiding van Drion binnen de kenniskring gecoördineerd wordt. De kenniskring op het gebied van Facility Management aan NHTV bestaat verder uit Daphne Heeroma, Frans Melissen en August Timisela.

Workin’ Wonderland
Na Bernard Drion geeft Nicholas Ind, auteur van het boek “Living the Brand” zijn visie op de toekomst met als onderwerp; ‘Creating a future pull’.
Het programma wordt gecompleteerd door de presentatie van het boek “Workin’ Wonderland” door Bernard Drion, Frans Melissen en Geoff Marée, allen verbonden aan NHTV. Dit onlangs verschenen boek vertelt over organisaties die zich tegenwoordig in een continue bèta-toestand bevinden. Verandering is de regel. Onze economie is in beweging, duurzaamheidvraagstukken vragen om aandacht, de technologie ontwikkelt zich snel en nieuwe generaties professionals dienen zich aan. Tegelijkertijd raken werk en privé steeds meer met elkaar verweven.

Hoe wordt dit op kantoor, in het ziekenhuis en op school gefaciliteerd? Met het duiden van dit ‘Wonderland van morgen’ beschrijft dit Engelstalige boek de overgang van managen in navigeren en van organiseren in graviteren. Een nieuw tijdperk dient zich aan, waarin de logica en uitgangspunten van de industriële revolutie niet langer voldoen en de kernkwaliteiten van managers nadrukkelijk teruggrijpen op het pre-industriële tijdperk. De uitdaging om hier verstandig op in te spelen ligt bij de manager van vandaag en morgen. Dit boek biedt managers een frisse blik en concrete handreikingen om hun rol optimaal in te vullen.

Meer informatie over dit boek? Ga naar onze webshop.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform