Logo
  • Nieuws
  • 8 september 2020
  • Bron: De Architect.nl

5 nominaties prijsvraag Werkplek van de toekomst

Ontwerp de Werkplek van de toekomst, dat was de centrale vraag in de door Lensvelt en de Architect uitgeschreven prijsvraag. De nominaties van de prijsvraag zijn nu bekend. 

Beeld 5 nominaties prijsvraag Werkplek van de toekomst

Wat is de waarde van het kantoor? Nu iedereen vanuit huis en onderweg werkt staat die ter discussie. Onderstaande projecten voor de werkplek op kantoor, onderweg of thuis, op korte en lange termijn zijn volgens de jury gedurfd en praktisch.

Duvel sociale ruimtes door AWAA

In deze studie onderzoekt AWAA de ruimtelijke mogelijkheden om binnen de nieuwe richtlijnen elkaar te ontmoeten en uit te wisselen. Centraal in het voorstel staat de manier waarop mensen circuleren via ruimtes die een sterke architectonische ervaring bieden.

Habitoor door Casper Schwarz Architects

In het Habitoor laat Casper Schwarz Architects habitat en kantoor versmelten tot het thuishonk van een organisatie. De Habitoor is een werk- en ontmoetingsplek waar mensen kunnen werken zoals zij dat willen en waar ze zowel dynamiek als rust vinden.

FL’EX Box door Ex Interiors

Met de FL’EX Box introduceert Ex Interiors een nieuw type werkplek, dat losstaat van hoe het werken tot nu toe is georganiseerd. Volgens Ex gaan we na corona niet terug naar onze kantoren maar zijn we op weg naar een andere leefstijl en werkindeling, veel meer in relatie met de natuur en de buitenwereld.

Shft door Hollandse Nieuwe Interieur en Architectuur

Kantoren zijn volgens Hollandse Nieuwe Interieur en Architectuur niet meer plekken om te produceren, maar om persoonlijke doelen te realiseren en ons voor korte of langere tijd te verbinden met gelijkgestemde mensen. Als antwoord hierop is SHFT ontwikkeld, een verzameling ruimte-verdelende elementen voor de werkomgeving .

Draagbare werkplek door JCAU

JCAU ontwierp een draagbare werkplek voor gebruik op kantoor, onderweg en op wat voor plek dan ook daarbuiten. Ze functioneert als privacy scherm. Doordat ze is gemaakt van akoestisch materiaal, wordt geluid van buiten gefilterd. Daarnaast leveren geïntegreerde zonnepanelen stroom voor de verlichting.

Prijsuitreiking

Op 25 september 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt. De uitreiking zal te volgen zijn via een uitzending op deArchitect.nl.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform