Logo
  • Achtergrond
  • 24 juli 2019
  • Bron Spaces

Wat zijn de beste luchtzuiverende planten voor op kantoor?

Mensen die op een kantoor werken met veel planten zijn maar liefst 20 procent minder ziek, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Wageningen. Dit komt neer op 1,6 dag ziektedag minder per medewerker per jaar. Naast gezondere werknemers dragen planten bij aan een positievere gemoedstoestand en meer tevredenheid over het eigen functioneren.
Beeld Wat zijn de beste luchtzuiverende planten voor op kantoor?

De luchtverzuiverende eigenschappen van veel planten halen fijnstofverbindingen uit de lucht, waardoor er puur zuurstof overblijft. Alle planten verbruiken koolstofmonoxide en produceren zuurstof, maar specifieke luchtzuiverende planten zorgen nog eens voor extra zuurstof in de lucht. Dit zijn de beste luchtzuiverende planten voor op kantoor:

  • Areca palm, beter bekend als de goudpalm, is een van de beste als het gaat om de lucht zuiveren. Deze plant is supermakkelijk te onderhouden en is ook nog eens extreem goed in het filteren van schadelijke stoffen.
  • Rhapis excelsa – deze plant uit China behoort tot de palmenfamilie en zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft. Daarnaast verwijdert de plant schadelijke stoffen uit de lucht.
  • Nephrolepis obliterate (Varen) – de varen komt overal ter wereld in regenwouden voor en is enorm goed in het zuiveren van formaldehyde uit de lucht.
  • Aloë vera – de aloe vera plant heeft weinig verzorging nodig. De plant helpt de lucht zuiveren, zodra de bladeren bruine vlekken hebben weet je dat de lucht sterk verontreinigd is.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform