Logo
  • Achtergrond
  • 23 oktober 2013
  • Peter Bekkering
Exclusief artikel

Effectieve huisvesting: tips en valkuilen

Hoe zet je huisvesting en werkplek zo effectief mogelijk in om het primaire proces te ondersteunen, in een tijd waarin ontmoeten en verbinden bij organisaties centraal staat? De kern is volgens Pim Commandeur, huisvestingsadviseur bij Laanbroek Schoeman adviseurs, de juiste balans vinden tussen doelstellingen, fysieke omgeving en gedrag.
Beeld Effectieve huisvesting: tips en valkuilen

De afgelopen jaren is het belang van de effectiviteit van de werkplek ontstaan, vertelt Pim Commandeur. “We zagen dat er een huisvestingsconcept was bedacht, dat vijf jaar werd gebruikt. De organisatie veranderde in die vijf jaar, maar het huisvestingsconcept werd niet doorontwikkeld en er werd geen beheer op gepleegd om ervoor te zorgen dat het concept het bedrijfsproces bleef ondersteunen.”

Laanbroek Schoeman (LSa) toetste deze bevindingen aan de hand van een aantal praktijkonderzoeken, onder meer bij recent opgeleverde huisvestingsconcepten van de Faculteit Rechten van de Vrije Universiteit en de Politie Noord-Holland Noord. Commandeur: “De Politie Noord-Holland Noord constateerde na een aantal jaren dat de nieuwe huisvesting nog niet goed aanvoelde en wilde weten waar dat door kwam.”

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform