Logo
 • Achtergrond
 • 18 juni 2018
 • Bron OfficeCity

6 tips voor low budget kantoorinrichting

Wilt u de kantooromgeving leuk inrichten en er tegelijkertijd niet te veel geld aan kwijt zijn? Dan komt u met creativiteit en scherpe keuzes een heel eind: 6 tips.
Beeld 6 tips voor low budget kantoorinrichting
 1. Zorg voor een mooi uitzicht
  Zorg er altijd voor u en uw medewerkers iets hebben om naar te kijken. Het beste is een mooi uitzicht of gewoon lekker naar buiten. Zet daarom de bureaus altijd op een plek dichtbij een raam of naar een raam toe. Zijn ramen erg schaars in uw kantoorpand? U kunt er dan voor kiezen om foto’s, schilderijen of posters op te hangen met natuurlijke vergezichten. Uit onderzoek is gebleken dat kijken naar natuurlijke landschappen stress kan reduceren en daarnaast goed is voor de gezondheid en welzijn van de mens.
   
 2. Groen, groen, groen
  Een plantje kopen voor op kantoor hoeft helemaal niet veel geld te kosten, maar is wel van grote waarde. Planten op kantoor zorgen voor meer sfeer, zuurstof en meer concentratie. Het schijnt dat de concentratieboog van mensen die omgeven zijn door 4 planten hoger is dan de concentratieboog van mensen die geen planten om hen heen hebben.
   
 3. Stel een budgetplan op
  Als u lukraak wat kantoormeubelen gaat kopen bent u snel veel duurder uit dan u begroot had. Zelfs wanneer u alleen maar kiest voor goedkope meubelen, kan het achteraf altijd tegenvallen. Dit kunt u voorkomen door van tevoren een budgetplan op te stellen. Hierin brengt u in kaart wat u te besteden heeft en welke spullen of meubels uw prioriteit hebben. Mocht uw budget heel klein zijn dan kunt u altijd nog tweedehands spullen kopen of een oude tafel omtoveren tot een bureau.
   
 4. Laat de ruimte zo veel mogelijk open
  Een item dat u als eerste van uw prioriteitenlijst kan halen zijn tientallen scheidingswanden. Het is niet nodig om de gehele ruimte in te delen in losse hokjes. Een open kantoor bevordert juist overleg en samenwerking. Wel is het goed om een paar scheidingswanden in te slaan, zodat werknemers altijd de mogelijkheid hebben zich af te zonderen.
   
 5. Doe iets met kleur
  Een grauw en saai kantoor wordt meteen al een stuk levendiger als u wat kleur op de muren smeert. U hoeft niet eens alle wanden aan te pakken, met 1 wand komt u al een heel eind. Wanneer uw budget het toelaat kunt u later de andere wanden nog onder handen nemen.
   
 6. Doe het samen en recycle
  U bent echt niet de enige die wil investeren in een leuke kantoorinrichting. Iedereen voelt zich graag thuis op kantoor. Vraag daarom aan uw collega’s/werknemers of zij nog leuke accessoires of ideeën hebben om van het kantoor een stimulerende en sfeervolle plek te maken. Misschien hebben zij nog een leuke vaas, stoel of schilderij op zolder staan.

Met dank aan OfficeCity

Producttips